hesabın var mı? giriş yap

  • her an gökyüzünde 2 güneş görmeye başlayabiliriz.

    orion takım yıldızı'nda bulunan betelgeuse adlı yıldız ömrünün sonuna gelmiş. şuanda bir kırmızı dev olan yıldızın her an patlayabileceği öngörülüyor. ve bu süpernova patlaması gerçekleştiğinde en az 2 hafta kadar gökyüzünde ikinci bir güneş gibi görülebilecek. öyle ki patlamayla yayılan ışık sayesinde dünya'nın bazı bölgelerinde geceler daha aydınlık olacak ve gündüz aydınlığı 2-3 saat kadar uzayabilecek. tabi dünya'dan yaklaşık 643 ışık yılı uzakta olan yıldızın patladığını şuan görsek anlayacağız ki aslında bundan 643 yıl önce, 1369 yılında patlama gerçekleşmiş ama ışığı bize ancak ulaşmıştır. hayat ne tuhaf yıldızlar falan.

  • hamitcim eğer burayı okuyorsan lütfen dönen toplara hapishaneden yeni çıkmış adamın mala vurduğu gibi vurma !

    illa da gerekiyorsa tanımı : kumaşı çok kaliteli ama son ütüsü olmayan futbolcu.

  • internette gördüğüm bir paylaşımı yazayım da, kimin şampiyon olacağını şimdiden açıklamış olayım:

    1997:
    almanya şampiyonu: bayern münih
    italya şampiyonu: juventus
    portekiz şampiyonu: porto
    ingiltere şampiyonu: manunited
    türkiye şampiyonu: galatasaray
    almanya kupası şampiyonu: stuttgart
    bundesliga'ya çıkanlar: hertha berlin, kaiserslautern ve niedersachsen eyaletinden bir takım (wolfsburg)
    dortmund'un finalden önceki son lig maçı: 1-2 mağlubiyet
    küme düşen: fortuna düsseldorf
    gol kralı: ulf kirsten - bayer leverkusen
    finalden önceki iki sene üstüste borussia dortmund şampiyonluğu (95, 96)

    şampiyonlar ligi şampiyonu: borussia dortmund

    2013:
    almanya şampiyonu: bayern münih
    italya şampiyonu: juventus
    portekiz şampiyonu: porto
    ingiltere şampiyonu: manunited
    türkiye şampiyonu: galatasaray
    almanya kupası şampiyonu: stuttgart (şu an finalde)
    bundesliga'ya çıkanlar: hertha berlin, kaiserslautern (şu an play-outlarda) ve niedersachsen eyaletinden bir takım (braunschweig)
    dortmund'un finalden önceki son lig maçı: 1-2 mağlubiyet
    küme düşen: fortuna düsseldorf
    gol kralı: stefan kießling - bayer leverkusen
    finalden önceki iki sene üstüste borussia dortmund şampiyonluğu (2011, 2012)

    şampiyonlar ligi şampiyonu: ....

    not: dün almanca'dan çevirip ekşi sözlük'te paylaştım, bugün gazetelerde yayınlanmış. bilgi ne kadar hızlı yayılıyor bu devirde, inanılmaz.

  • rize'de gençlik ve spor bakanlığı tarafından yaptırılmış yüzme havuzudur.

    ihale bedeli 1.853.000 tl olan yüzme havuzu, çöp dolgusu ile kazanılan alana inşa edilmiş ancak yakınındaki yoldan ağır tonajlı araçlar geçtiği için havuz bir türlü dolmuyor sürekli su kaçırıyormuş.

    link:

    ülkenin neresinden tutarsanız tutun elinizde kaldığını gösteren olaylardan biri. marmaray'ı açarlar bozulur, hızlı tren yaparlar hayvanların göç yolları hesaplanmadığı için her gün yüzlerce kuş ölür kuşların göç yolunu değiştirmesini beklerler, tramvay yapılır eğim hesabı yanlış olduğu için yokuşu çekici ile çıkmak zorunda kalır, metroya dozer çarpar, köprünün yeri yanlış hesaplanır olan milyonlarca ağaca olur.

    ve hala bu adamların hizmet ürettiğini düşünen birileri çıkar ve savunur.

    alın lan 1.853.000 tl kime nasıl neden verildi, yazıktır günahtır....

  • oyun komutu cok basit olan fulbolcu,

    if burak yilmaz yilmaz bos,
    pas burak yilmaz
    else
    pas yandaki adam

    ekleme: arkadaslar selcuk'ta oyun sirasinda gözlemlenen 3 saniye gecikmenin sebebi de bu program. su komutu calistirmasi 3 saniye aliyor. komut cökerse selcuk da cöküyor ve arkasini rakibe dönüp faul yapiyor. olay bundan ibaret.

  • -> beşiktaş işi şansa bırakmadı..

    zaytung.

    edit: "süleyman seba sezonu beşiktaş'ı şampiyon yepacağlaaarr" diyen tayfa ne yapıyor şu an? selamlar hepsine.

    bu kadar şaibeli bir lig görmedim ben daha hayatımda, beşiktaş'a yapılan pislikleri de unutmayacağım.

  • kendi verdiği puanları toplamayı bilmeyen tinercileri göz önüne sermiş fikstür.

    hiç boşuna düzeltme kardeşim screenshot aldım.

    az için şu mereti.

  • müşterilerden hala yüzsüzce para tokatlamaya devam eden şirket, ödemesi gereken parayı ise ödemeyeceğini söylüyor. böyle komedi görmedim, şimdi üyeleri bana maç yayını vermiyorsun ben de sana ödeme yapmam dese avukatları ile beraber binlerce insana taahhütünüz var icra yollarız diyecek olan araplar, kendi ödemesi gereken yükümlülüğe ise ödemeyeceğiz diyorlar.

  • filme hata var diye çok takılan olmuş. aslında ilginç bir şekilde ortalamadan çok daha az sayıda mantık hatası gördüm ben. popüler olanlara cevap verelim:

    - bir tane metal plaka ile neptun'un halkalarının içinden nasıl geçiyor? çok saçma!
    - bu halka sistemlerindeki parçacıkları insanlar çok kocaman şeyler zannediyorlar. halbuki buyuk çoğunlugu toz. yani mikroskobik boyutlarda. saturn'un halkalarında bu halkaları oluşturan buz parçacıkları falan otobus buyuklugune kadar çıkabiliyor nadiren de olsa. ama neptun'de bu kadar buyuk parçacıklar olmadıgını biliyoruz. (yuzde yuz bilgimiz de yok hala ama işte parlaklığından falan anlıyolar. wikipedia article'ına bakabilirsiniz) bir de neptun'un bir kaç halka bandı var. sanırım en dıştaki %70 oranında toz falan gibi tespit edilmiş. yani o kadar da saçma bir durum yok ortada.

    - mars'tan nasıl da o kadar çabuk neptune gidiyor? çok saçma!
    - insanlar uzay seyahatlerini roketi ateşliyon dumduz gidiyon zannediyor. halbuki birçok değişik yontem var. şu ana kadar neptune'un hizasına sanırım sadece voyagerlar gitti. onların da yöntemiyle doğrudur 10-12 yıl suruyor. ama burada durum farklı. 1) jupiter kutle çekimi ya da gunes çevresinden slingshot yontemi ile yuksek hızlara çıkılabiliyor amaç sırf neptune bir an once gitmekse boyle değişik sistemler kullanılıyor olabilir 2) marstan kalkıyor. daha az kutle çekimi ve belki daha fazla yakıt ile yuksek ivme kazanabilirsin 3) ileri bir tarihten bahsediyoruz, belki fizyon motorları falan bulunmuştur. motor teknolojisini tam bilmiyoruz. dolayısıyla bu konu da aşırı saçma gelmedi bana. sıradaki..

    - ayda korsanın ne işi var? nasıl gelmiş oraya? hiç olur mu oyle saçma şey?!
    - şu asker eleman anlatıyo durumu. farklı ulkelerin desteklediği gruplar var. terorist gibi düşünebiliriz. oraya nasıl gitmiş derseniz de valla bizim brad bile özel şirketle gidiyo, yolda 125 dolar ödüyo battaniye seti için. demek ki bu dunya-ay arasındaki transfer baya bi normalleşmiş artık. dolayısıyla "herşey hükümetlerin kontrolünde oluyor, hiç illegal eylem olamaz" diye düşünmemiz için bir sebep yok. haaa brad'lerin roverlarını düşürse eline ne geçecek, ne mal mal saldırıyorlar diyorsan onu ben de tam bilmiyorum. belki "buradan geçmeyin len, burası bizim alanımız!" falan demek için yapıyorlardır.

    - maymun sahnesi çok saçmaydı. ne alaka, nereden çıktı o?
    - valla onu da söyledi işte. norveç gemisiymiş, hayvan araştırmaları yapıyormuş. sanırım maymunları uzaya götürüp sonra onlar üzerinde deneyler ve incelemeler yapıyorlardı. zaten olaydan sonra da brad söyleniyo ya "çok öfke, yalnızlığın öfkesi, ben de biliyorum bu duyguyu" falan gibi bişeyler konuşuyo psikolojik raporlamada. maymunların ruh halini ve öfkesini refere ediyo diye düşünmüştüm ben orada. ha öyle bi sahneye gerek var mıydı? onu bilmem ama mantık hatası diyebileceğim birşey yoktu. geçelim..

    asıl kimse takılmamış ama filmin başındaki, brad'in düştüğü yapı sanırım "space elevator" idi. asıl bana filmde mantık açısından batan tek yer orasıydı. yapılması mümkün mü çok emin değilim ama sanırım teorik olarak baya sıkıntılı bir konuydu. neyseki görsel olarak müthiş bir olay olduğu için çok sorgulamadım orayı..

    filmde hiç mantık hatası yok demiyorum. tabii ki vardı ama çok rahatsız edici seviyede değildi. mesela sonlara doğru nukleer patlamanın itici etkisi uzayda basınç dalgası olmayacağı için o şekilde etki eder mi emin değilim. ama teknik detaylara çok girmemeleri de bence filmin genel havasına uyuyordu. (belki biraz da oradan yırtıyordur. çunku genelde açıklamaya çalışırken daha çok batıyorlar öyle konularda..)